Romdeleren gjør peisen til et levende midtpunkt i hytta

By 6. oktober 2018Inspirasjon

Peiskos med RAIS Visio 3

Nå som høsten har gjort sitt inntog og den første snøen er like rundt hjørnet, er det ingenting som slår følelsen av å fyre opp i peisen og krype under et pledd i sofakroken med en god bok. En elegant peis sentralt i rommet med 3 ubrutte glassflater skaper en stemning og ro som lar deg føle flammene, varmen og den gode hyttekosen på kroppen.​

I en hytte på fjellet er peisen et viktig element for å skape varme og hygge gjennom de lange vinterkveldene. Hos @casasolstad har de skreddersydd en annerledes løsning som gjør peisen til et naturlig og levende midtpunkt i stua. Peisen er plassert i enden av en plassbygd romdeler, noe som gjør at synet av levende flammer nytes fra flere soner i hytta. Valg av peis var avgjørende for å få til denne løsningen. Modellen ”Rais Visio 3” har tre glassfelt, og setter stemningen i hele oppholdsdelen av hytta.​

Se løsningen profilert i RAIS katalogen

Romdeleren, en praktisk funksjonsboks midt i rommet​

Romdeleren er plassert midt i oppholdsdelen av hytta, og deler stue og kjøkken fra hverandre. Den er kledd med rå stålplater, som skaper en kontrast til det lyse panelet og de varme flammene fra peisen. Denne ”boksen” i rommet har, i tillegg til peisen i enden, flere innebygde funksjoner. På stuesiden kan man slappe av og nyte utsikten fra en dagseng, og på kjøkkensiden er det innebygde høyskap som går i ett med stålplatene. Det er også skjult en varmepumpe inne i romdeleren. En praktisk og lekker løsning som setter et særegent preg på oppholdsrommene i denne moderne hytten. 

For mer inspirasjon og hytteinteriør, besøk @casasolstad

Romdeleren er kledd med 3mm varmvalsede stålplater som er overflatebehandlet med owatrol. Det gir en matt overflate samtidig som det beholder det rå, industrielle uttrykket til stålet.