Bygger hytte på barndommens setervoll

– Det blir som å komme hjem til Geilo. Her har vi tilbrakt mange fine dager, sommer som vinter.
Tiril Sjåstad Christiansen og Vetle Sjåstad Christiansen.
– Det blir som å komme hjem til Geilo. Her har vi tilbrakt mange fine dager, sommer som vinter.
Tiril Sjåstad Christiansen på ski med hund

Ski in ski out

Søskenparet Tiril og Vetle Sjåstad Christiansen skal bygge Kjernehytte på tomta til Goffa (morfar) på Kikut. Med utsikt til Hallingskarvet og milevis av skiløyper rett utenfor døra. 

– Tomta ligger rett ved langrennsløyper som tar deg flere mil inn på fjellet, og det er nesten ski in ski out med alpinanlegget like ved. I tillegg er det fine muligheter på sommerstid med sykkelstier og turstier. Også er det jo Geilo, hvor vi har vokst opp, hvor vi har familie og mange gode venner, forteller Tiril.

– Hytta som står her i dag ble bygget av Goffa på 60-tallet. Det er verdens koseligste hytte, men mye må renoveres. Selv om det er vemodig, har vi bestemt oss for å rive den og bygge to nye hytter på tomta, forteller Vetle.


Bilde fra Geilo hvor du kan bygge deg en hytte
Grafisk ikon
– Vi elsker Geilo og vil gjerne tilbringe mer tid her.
alt=
Tiril Sjåstad Christiansen drikker kaffe på hytta
Tiril Sjåstad Christiansen drikker kaffe på hytta
Moderne peis som romdeler i Kjerne.

Detaljfokus

Vetle er skiskytter på skiskytterlandslaget, og lillesøster Tiril er freestylekjører med en landslagskarriere bak seg. Også Goffa Asle Sjåstad var alpinist og mange ganger norgesmester på 50-tallet. Det spreke søskenparet valgte Neo-hytter på grunn av detaljene.

– Etter mange år i idretten, der det ofte er små marginer som avgjør, blir man veldig opptatt av detaljer. Neo hytter skilte seg ut med detaljerte og estetisk lekre løsninger, samtidig som hyttene er innenfor vår prisklasse. Vi får mye for pengene. Listefrie overganger, peis som romdeler og gode romløsninger var noe av det som traff oss, sier Vetle.

Mens de venter på å få alle søknader i boks, gleder de seg til å starte byggeprosessen og til å fylle sine egne hytter med liv.

Utsikt til Hallingskarvet

Spinnvilt

– Vi gleder oss til alt, fra start til slutt. Til å få vår egen hytte – det er jo helt spinnvilt og noe vi har drømt om. Til å innrede rommene; noe jeg elsker. Til å kunne sette nøkkelen i døra og invitere mamma og pappa opp på et skikkelig herremåltid. Til å sitte ute med fyr i bålpanna og nyte utsikten av Hallingskarvet.

– Til å kunne gå rett ut på ski og til å skape nye minner, forteller Tiril ivrig. Hun har akkurat blitt mamma og synes det er en perfekt tid å bygge sin egen hytte.

Vetle Sjåstad Christiansen på ski

Skape minner sammen

– Vi vil fylle hyttene våre med familie, venner, god mat og minner som vi håper våre barn vil se tilbake på når de blir eldre – slik vi sitter igjen med minner fra hytta på Kikut fra da vi var små.

Vetle tror det foreløpig blir litt roligere stemning i hans hytte.

– Kan ikke se for meg et bedre sted å få slappet av mellom øktene i harde treningsperioder. Hvile og restitusjon er nesten viktigere enn selve treningen, og jeg tror hytta vil bli fylt med rolig og avslappet stemning. Mulig det blir litt mindre barneskrik her enn hos Tiril, smiler Vetle.

Grå akvarell av fjelltopp.

Drømmer du om å bygge Kjerne?