Lars og Amanda bygger Kjernehytte ved idylliske Lesjaskogsvatnet

Paret fra Åndalsnes i Romsdal har lenge drømt om sin egen hytte. Mens de ventet på den perfekte tomta, begynte de å lete etter den perfekte hytta.
Paret fra Åndalsnes i Romsdal har lenge drømt om sin egen hytte. Mens de ventet på den perfekte tomta, begynte de å lete etter den perfekte hytta.

Moderne, funksjonell og nydelig hytte

– Vi har googlet og sett på Instagram lenge. Da vi fant Neo hytter var det kjærlighet ved første blikk. Kjernehytta er helt oss! Det vakre lyset gjennom alle rommene, tretaket og de listefrie løsningene var akkurat det uttrykket vi ønsket oss. 

– Hytta er moderne, nydelig og annerledes uten at den er prangende. Vi liker at den er funksjonell og praktisk samtidig som den fortsatt er lun. Med gjennomtenkte og kompakte løsninger, smiler Amanda Krohn Staurset.

Grafisk ikon
Fra dag én har vi hatt et utrolig godt samarbeid med Neo hytter.
alt=

Drømmetomta

Så fant de drømmetomta – en ledig endetomt i et hyttefelt ved Lesjaskogsvatnet. 

– Beliggenheten passer perfekt med de store vindusflatene på hytta. Nå gleder vi oss til å sitte på stua og kikke utover Lesjaskogsvatnet, sier Lars Kavli fornøyd. 

Paret tok kontakt med Neo hytter i oktober 2020, og hytta er forventet ferdig før jul 2021. Planen er å flytte inn i januar. Før den tid er det mange valg som skal tas, og Amanda og Lars er i mål med de fleste valgene de har måttet ta stilling til i byggeprosessen. Nå er det håndverkerne som gjør jobben. De beskriver prosessen som god og effektiv. 

– Fra dag én har vi hatt et utrolig godt samarbeid med Neo hytter. Vi satt og tegnet sammen online og pratet oss fram til de gode løsningene. Det fungerte veldig fint. Ingenting er umulig for Neo hytter. Det skal sies at vi ikke hadde noen store, urealistiske planer, men alle våre innspill til endringer var løsbare. 

Gode råd

Amanda og Lars er takknemlig for alle gode tips de har fått fra Neo hytter underveis i prosessen. 

– Vi har fått hjelp og tips om alt fra å tilpasse soverommene til størrelse på senger. De har gitt oss råd om å lage nisjer i veggene, og de har delt eksempler på belysningsplan. Neo hytter foreslår løsninger og inspirerer, samtidig som de imøtekommer våre ønsker på en god måte, sier Amanda, som selv er veldig opptatt av detaljer og interiør. 

– Dette er ikke første gang vi går i gang med store byggeprosesser. Vi har også et stort hus som vi har pusset opp og bygd om. Det er en fin erfaring å ta med seg inn i en hytteprosess. Vi vet hva vi vil ha og hva som er praktisk for oss. Vi vet også at behovene endrer seg med årene og etter alder på barna, sier Amanda. De to aktive guttene i familien er nå 9 og 12 år. 

Slik er en byggeprosess i Neo hytter

1. Valg av tomt
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Sammen med deg kartlegger vi mulighetene og begrensningene på din tomt.

2. Tidsplan og budsjett
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Vi legger en plan iht dine ønsker om fremdrift og budsjett.

3. Valg og tilpasning av hytte
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Sammen finner vi hytteserien du liker best og som passer din tomt.

4. Tilpasning av leveranse
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Vi leverer moderne lettstelte hytter med fokus på detaljer, og med materialer av svært høy standard. Det er likevel muligheter for å tilpasse leveransen.

5. Tilbud og avtale
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Når din hytte er ferdig tegnet og tilpasset, får du et pristilbud – inkludert tegninger og avtalt leveranse.

6. Byggesøknad
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Vi kan hjelpe deg med hele prosessen fra byggesøknad til ferdigattest.

7. Prosjektering
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

For et raskt og enkelt oppsett leveres bærende konstruksjoner, vegger og takverk som precut.

8. Levering
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Vi leverer byggesettet i fire hovedleveranser.

9. Bygging og ferdigstilling
Ikon for å åpne Ikon for å lukke

Vi har tett dialog med deg og valgte håndverkere, og følger prosessen helt frem til hytta er klar for å fylles med ditt liv.

Lokale håndverkere

Paret bygger en Kjernehytte som de har løftet mønet på for å få to soverom med god takhøyde på hemsen. De har tilpasset lengden på hytta, slik at den passer til sin tomt og sine behov. I oppholdsrommet skal de ha en romdeler med peis.

Etter at endringene og de endelige tegningene var på plass, har Lars og Amanda selv valgt dyktige, lokale håndverkere, som Neo hytter har tett oppfølging med gjennom hele prosessen.

– Vi har jevnlig kontakt med Neo hytter, og det føles veldig trygt. De svarer kjapt når vi har spørsmål, og er veldig pålogga. 

– Nå gleder vi oss til å flytte inn i hytta, tasse rundt på de lune gulvene, fyre i peisen og nyte årstidene i naturen.

Akvarell av grønn granskog.

Ønsker du også å bygge en Kjernehytte?