Veien til ditt drømmekjøkken

For de aller fleste av oss er kjøkkenet selve hjertet i hytta. Her tar vi oss god tid til matlaging – og vi koser oss rundt langbordet med deilige måltider, gode samtaler, spill og latter.
For de aller fleste av oss er kjøkkenet selve hjertet i hytta. Her tar vi oss god tid til matlaging – og vi koser oss rundt langbordet med deilige måltider, gode samtaler, spill og latter.

Planlegging er nøkkelen til suksess

Når du kjøper en hytte fra oss i Neo hytter står du fritt til å velge både leverandør og løsning selv. Våre hytter leveres uten fast innredning, men vi bistår deg gjerne i planleggingsprosessen og kan koble deg sammen med en av våre samarbeidspartnere som leverer solide og bærekraftige kjøkkenløsninger. Her har vi noen gode tips til hva du bør tenke over på veien mot ditt drømmekjøkken på hytta. 


For mange er planlegging av kjøkken både tidkrevende og nytt. Planleggingen er den viktigste delen i kjøkkenprosessen, så ta deg god tid. Start med å avdekke dine behov. Hvilke ønsker har du for ditt kjøkken? Ønsker du det stort eller lite, åpent eller skjermet? Hvor mye oppbevarings- og benkeplass trenger du, og hvilke hvitevarer kreves til ditt bruk? Stil, materialvalg og belysning er også viktige punkter å tenke på tidlig i planleggingsprosessen. Hva veier tyngst – det praktiske eller det estetiske?


Vi anbefaler deg å lage en skisse med korrekte mål – bruk gjerne originale plantegninger. Merk av hvor du har viktige elementer som uttak for luft, strøm og vann, samt eventuelle hindringer som bærebjelker, pipe, vinduer, dører, skråtak og vinkler. Disse elementene planlegger vi inn sammen ved valg og tilpasning av hytte, tidligere i kundereisen. Når dette er gjort kan moroa begynne – hvordan vil du ha det?

Velg oppsettet som passer ditt hytteliv

Når behovene og målene er på plass er det på tide å se på valg av oppsett. I alle våre tre hyttemodeller, Kjerne, Sikt og Stable, kan du velge mellom ulike kjøkkenoppsett. Ønsker du et skjermet kjøkken med en praktisk og funksjonell romdeler, eller en mer åpen løsning med kjøkkenøy? 

Romdeler

En romdeler mellom stue og kjøkken gir bedre plass til oppbevaring, mer benkeplass og skjerming av støy og rot. Romdeleren blir et naturlig midtpunkt i rommet, og gir en ekstra vegg i stua med mulighet for oppheng av bilder eller lignende. Plasserer du en peis i enden av romdeleren, vil du kunne nyte peisvarmen og flammene fra hele oppholdsdelen. Ønsker du en romdeler planlegges dette inn som en lettvegg mellom kjøkken og stue. Denne kles med kvistfri, hvitvokset furupanel slik som resten av hyttas innervegger. Dersom det er ønskelig med en romdeler i et annet materiale står du selvfølgelig helt fritt til å engasjere en ekstern leverandør på dette.

Kjøkkenøy

Ønsker du et luftig og moderne uttrykk på hyttekjøkkenet anbefaler vi deg å gå for en åpen løsning med kjøkkenøy. En kjøkkenøy skaper et naturlig skille mellom stue og kjøkken, og du får opplevelsen av et stort og helhetlig rom. Du får du en stor arbeidsflate, og ved å plassere skap og skuffer på begge sider sikrer du deg også godt med oppbevaring. En kjøkkenøy er et naturlig samlingspunkt. Er du glad i å lage mat, er dette en fin løsning for å være nær familie og venner i kokkeleringen. Velg mellom en fast øy, flyttbar modul eller kanskje ønsker du å gå for vinkeløy? Mulighetene er mange, og det er opp til deg å avgjøre hva som passer best til ditt hytteliv.

Hvor mye oppbevaring og arbeidsflater trenger du?

Hva er viktig for deg og de du skal dele hytta med? Elsker dere å lage mat, og har mye utstyr som trenger sin faste plass? Står dere sammen og lager maten – eller er det som regel kun én utnevnt kokk? Dette vil ha stor betydning for hvordan kjøkkenet bør utformes. Har du mye utstyr kan det være lurt å utnytte mulighetene en romdeler gir, med skapplass helt opp til taket om ønskelig. En kjøkkenøy gir naturlig nok mulighet for større arbeidsflater for både kokken og eventuelle gode hjelpere.

Er du opptatt av funksjonalitet bør du vurdere skuffer. Her får du enkelt oversikt over alt av innhold, og du kan velge å tilføye innebygde skuffer til mindre utstyr som bestikk, krydder ol. Er budsjett en faktor vil kjøkkenskap uten skuffer og ekstra innmat være det rimeligste alternativet.

Invester i gode materialer

Hyttekjøkkenet skal vare i mange år. Invester i gode materialer som slites fint, og som holder seg lenge. Skal du gå for farge og et kjøkken i slitesterk laminat, eller ønsker du å bringe naturen mer inn med fronter og benkeplater i heltre eller finér? Det viktigste i valget av fronter og materialer er at de glir godt sammen med eksisterende materialer og interiør i hytta. Slik skapes en god helhet, og hytta oppleves større, luftigere og mer moderne.


Vi har et godt samarbeid med JKE som leverer solide kjøkkenløsninger med lang levetid. JKE sine kjøkken passer fint inn i det moderne uttrykket i resten av hytta. Book gjerne et møte med en kjøkkenkonsulent for inspirasjon, råd og anbefalinger til kjøkkenoppsett. Vi kan sette deg i kontakt etter ønske.


Hvitevarer er en vesentlig del av kjøkkenløsningen. Hvilke behov har du og din familie? Skal du ha benkeventilasjon, innebygd kaffemaskin eller dampovn? Hvor mange kjeler står på platetoppen samtidig? Skal det være integrert varmtvann i kjøkkenkrana, og trenger barna mikrobølgeovn til popkornet? Tenk godt over hvilke behov dere har, og husk at desto flere hvitevarer som skal inn – jo mindre lagringsplass vil du få.

Belysning

En hytte fra Neo hytter med store vinduer gir mye lysinnslipp på kjøkkenet, men med mørke høst- og vinterkvelder trenger du også andre gode lyskilder. Arbeidslys i form av spotter eller ledstrips kombinert med riktig stemningsbelysning gir et kjøkken det er optimalt å jobbe på. Riktig belysning er i tillegg med på å skape en deilig atmosfære, og det kan brukes til å fremheve detaljer på kjøkkenet. Vi anbefaler deg å planlegge for arbeidsflater med god belysning. Husk å velge dimbare lyskilder. Slik kan du justere ned arbeidslyset når gjengen er samlet ved langbordet eller i sofakroken på kveldstid – og tiden er inne for å sette stemningen med en mer dempet belysning.

Akvarell av blåbær.

Planlegging er nøkkelen til ditt drømmekjøkken.

Bruk god tid, kos deg med prosessen, og kontakt oss gjerne for en hytteprat.